Roladki wieprzowe z piekarnika

Roladki wieprzowe z piekarnika
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Wyborne roladki na smaczny obiad.

Składniki

  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Pieczarki 15 dag
  • Papryka kolorowa 15 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cebula biała ½ szt.
  • Papryka słodka mielona do smaku 1 łyżeczka
  • Szynka parmeńska 4 plasterki
  • Ser żółty 4 plasterki
  • Masło 1-2 łyżki
  • Tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Kotlety rozbić bardzo cienko, oprószyć pieprzem i solą i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Paprykę, pieczarki, cebulę, oczyścić i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę i przysmażyć na rumiano. Do cebuli dodać pieczarki, paprykę, chwilę poddusić. Następnie doprawić do smaku, lekko odparować i przestudzić. Na rozbity kotlet położyć plasterek szynki, sera a na brzeg kotleta nakładać porcje farszu, zwijać w roladki, spiąć wykałaczką i układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut podlewając co jakiś czas powstałym sosem. Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywkę z naczynia aby roladki ładnie się zarumieniły.

Komentarze do przepisu (1)

Fonka 29 listopada 2017
Takie roladki to niebo w gębie:D
Składniki
  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Pieczarki 15 dag
  • Papryka kolorowa 15 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cebula biała ½ szt.
  • Papryka słodka mielona do smaku 1 łyżeczka
  • Szynka parmeńska 4 plasterki
  • Ser żółty 4 plasterki
  • Masło 1-2 łyżki
  • Tłuszcz do smażenia
Składniki