Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki wieprzowe z parówkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 257
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 257
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Liście kapusty umyć, zblanszować we wrzątku, parówki przekroić na dwie części i każdą owinąć w kapustę. Bułkę namoczyć w mleku (lub ciepłym bulionie), cebulę obrać i posiekać drobno.
Mięso połączyć z wyciśniętą bułką, jajkiem i cebulą, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
Masę mięsną podzielić na 6 części. Każdą z nich rozpłaszczyć na grubawy placek, owinąć nim kapustę z parówką, dokładnie zlepić. Smażyć na oleju ze wszystkich stron.
ok. 55 minut
Jeśli nie mamy kapusty, parówkę można owinąć cieniutkimi plasterkami cukini, krojonej wzdłuż i lekko podsmażonej.Źródło: Twoje Imperium