Roladki wieprzowe według Babci Stefci

Roladki wieprzowe według Babci Stefci
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Babcie robią je najlepiej.

Składniki

  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Cukinia młoda mała 1 szt.
  • Papryka czerwona 1 szt
  • Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  • Ser żółty 5 dag.
  • Bułka tarta do panierki
  • Jajka 2 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć, rozbić tłuczkiem z dodatkiem pieprzu i soli. Cukinię pokroić w paski i podsmażyć razem z papryką na oliwie z oliwek. Na rozbite kotlety układać przygotowany farsz, posypać posiekaną natką pietruszki, położyć plasterek sera, zwijać w roladkę, spiąć wykałaczkami. Maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Komentarze do przepisu (1)

ErJot 05 sierpnia 2019
Cukinią jeszcze nie "nadziewałam" kotletów - muszę wypróbować:)
Składniki
  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Cukinia młoda mała 1 szt.
  • Papryka czerwona 1 szt
  • Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  • Ser żółty 5 dag.
  • Bułka tarta do panierki
  • Jajka 2 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia
Składniki