Roladki wieprzowe nadziewane borowikami

Roladki wieprzowe nadziewane borowikami
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
czas na wykorzystanie zapasów z tegorocznego grzybobrania.

Składniki

  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Cebula biała 1 szt.
  • Borowiki posiekane w kostkę 25 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Maggi do smaku
  • Tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety posypać solą i pieprzem i dosyć cienko rozbić. Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć na tłuszczu, następnie wrzucić borowiki, przyprawić do smaku maggi, solą i pieprzem i smażyć na wolnym ogniu 20 minut. Po czym grzyby ostudzić, kłaść łyżką na rozbity kotlet schabowy, starannie zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Naczynie posmarować masłem, ułożyć roladki, nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny, pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić. Gotowe roladki podawać do obiadu polane sosem grzybowym.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 19 października
Super :)
Składniki
  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Cebula biała 1 szt.
  • Borowiki posiekane w kostkę 25 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Maggi do smaku
  • Tłuszcz do smażenia
Składniki