Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki wieprzowe z serem, cebulą i ogórkiem marynowanym, podane z ziemniakami i sałatą z ogórkiem.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 320
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 320
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy. Z plastrów sera robimy ruloniki z pół plastrem cebuli i mini korniszona. Każdy rulonik zawijamy w wysmarowany musztardą plaster schabu.
Zwinięte plastry schabu zabezpieczamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Każdą roladkę podwójnie panierujemy w bułce tartej i jajku.
Roladki układamy na patelni i smażymy na rumiany kolor z każdej strony, oraz do miękkości mięsa. W między czasie robimy sałatę z ogórkiem i śmietaną, oraz gotujemy ziemniaki. Usmażone roladki podajemy z ugotowanymi ziemniakami oraz sałatą ze śmietaną i świeżym ogórkiem. Smacznego!!!