Roladki wieprzowe

Roladki wieprzowe
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Tradycyjne polskie roladki.

Składniki

  • kotlet schabowy 4 szt
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • boczek wędzony chudy 10 dag
  • ser żółty 4 plasterki
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • jajka 2 szt.
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, posypać przyprawami, rozbić dosyć cienko tłuczkiem. Paprykę oczyścić , pokroić w słupki. Na każdym kotlecie ułożyć słupki papryki, po dwa plasterki boczku, sera i zwinąć w roladkę, po czym spiąć wykałaczkami. Maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podawać do drugiego dania.

Składniki
  • kotlet schabowy 4 szt
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • boczek wędzony chudy 10 dag
  • ser żółty 4 plasterki
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • jajka 2 szt.
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia
Składniki