Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki w szynce"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 17
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23689
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20256
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 17
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23689
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20256
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, trzymaj w cieple. Mięso opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym.
Plastry mięsa ułóż na desce. Przykryj folią spożywczą, rozbij tłuczkiem. Natrzyj rozbite plastry z dwóch stron solą oraz pieprzem, posmaruj bazyliowym pesto. Mozzarellę osącz z zalewy. Pokrój na ćwiartki.
Pomidory osącz z zalewy. Na każdym płacie mięsa ułóż po jednym plasterku pomidora oraz po ćwiartce mozzarelli. Zwiń, formując roladki. Każdą owiń szczelnie plastrami szynki dojrzewającej. Obwiąż.
Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż mięso z każdej strony na złoty kolor. Przełóż do naczynia do zapiekania i zalej bulionem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz 15 minut. Podawaj z makaronem, polej sosem z pieczenia.
czas ok. 40 min; porcja – 440 kcal, cena 4,10 złŹródło: Świat kobiety