Roladki w boczku z indyka nadziewane pieczarkami i serem

Roladki  w boczku  z indyka nadziewane  pieczarkami  i serem
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: magelo
Pyszne , kruche i szybkie do zrobienia. Fajne na obiad ,ale też na rodzinną kolację.

Składniki

  • filet z indyka ok.60 dag
  • boczek parzony 6-7 plastrów
  • pieczarki 30 dag.
  • cebula 1 szt.
  • ser 30 dag.
  • sól, pieprz, musztarda

Przygotowanie

  1. Filet kroję jak na kotlety i rozklepuję. Pieczarki kroje drobno i podsmażam razem z posiekaną cebulą.Solę i pieprzę.

  2. Ser kroję w kostki. Na rozklepane kotlety smaruję musztardę , układam
    ser i podsmażone pieczarki.

  3. Zawijam jak na zrazy z zewnątrz dając plaster boczku . Spinam wykałaczką.

  4. Układam w żaroodpornym naczyniu i piekę ok. 30 minut w tem. 180 stopni.Po upieczeniu wyciągam wykałaczki.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 29 stycznia
Pyszotka:)
mangiare 29 stycznia
Interesujący przepis.Buonissimo!
Składniki
  • filet z indyka ok.60 dag
  • boczek parzony 6-7 plastrów
  • pieczarki 30 dag.
  • cebula 1 szt.
  • ser 30 dag.
  • sól, pieprz, musztarda
Składniki