Roladki schabowe zapiekane z marchewką

Roladki schabowe zapiekane z marchewką
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Roladki schabowe nadziewane soczystą marchewką są rewelacyjne i stanowią miłą odmianę dla tradycyjnych dań.

Składniki

  • 1/2 kg schabu
  • 2 marchewki
  • 5 łyżeczek majonezu
  • 3 plastry sera żółtego
  • Zioła prowansalskie
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy.

  2. 2. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    3. Plastry schabu solimy i przyprawiamy ziołami.

  3. 4. Następnie smarujemy cienko majonezem

  4. 5. Na majonez wykładamy marchew

  5. 6. Układamy pół plasterka sera

  6. 7. Na koniec zwijamy ciasno w roladki

  7. 8. Gotowe roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego.
    9. Zapiekamy 35 minut w 180˚C

  8. 10. Roladki gotowe..
    11. Smacznego.

Komentarze do przepisu (4)

Nevermore 06 lutego 2018
O qrka woda, ale narobiłaś mi smaka xD
Wezmę jeden kawałek na widelec i znikam ;)
KulinarnaChwila 07 lutego 2018
hahahahaha nauczył się że naczynie się zostawia, w nagrodę coś Ci ugotowałam :)
Nevermore 07 lutego 2018
Biorę wszystko :D
Teraz z własnymi sztućcami przychodzę i nie brudzę zastawy ;)
Biorę prosto z patelni,... Czytaj całość »
Biorę wszystko :D
Teraz z własnymi sztućcami przychodzę i nie brudzę zastawy ;)
Biorę prosto z patelni, garnka, miski, czy tam czegoś innego, w czym jest zrobione xD
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1/2 kg schabu
  • 2 marchewki
  • 5 łyżeczek majonezu
  • 3 plastry sera żółtego
  • Zioła prowansalskie
  • Pieprz
  • Sól
Składniki