Roladki schabowe z mozzarellą i pieczarkami

Roladki schabowe z mozzarellą i pieczarkami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Soczyste roladki wieprzowe, połączone z mozzarellą i aromatycznymi pieczarkami. Otulone w mąkę z zielonego grochu i chrupiącą panierkę. Kilka chwil i gotowe.

Składniki

  • 4 szt kotletów schabowych (po 150 g)
  • kilka łyżek mąki z zielonego grochu
  • starta wędzona mozzarella
  • kilka pieczarek
  • 1 jajko
  • kilka łyżek mleka
  • bułka tarta
  • smalec wieprzowy do smażenia
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące.
    Na każdym kotlecie umieszczamy mozzarellę i plasterki pieczarek. Zawijamy.
    Najpierw obtaczamy w rozkłóconym z mlekiem, solą i pieprzem, jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy krótko, jednak intensywnie na rozgrzanym smalcu.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Komentarze do przepisu (12)

fafiatko 09 maja 2018
Niezle roladki!
bryssska 09 maja 2018
Ciekawe połączenie smaków ;-)))
Bellapi 09 maja 2018
ale mi smaka narobiłeś, roladki zawsze i wszędzie i do tego ten aksamitny sosik. Mega :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 szt kotletów schabowych (po 150 g)
  • kilka łyżek mąki z zielonego grochu
  • starta wędzona mozzarella
  • kilka pieczarek
  • 1 jajko
  • kilka łyżek mleka
  • bułka tarta
  • smalec wieprzowy do smażenia
  • sól, pieprz
Składniki