Roladki schabowe z młodą kapustą

Roladki schabowe z młodą kapustą
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Sezon już się zaczął na młoda kapustkę, więc korzystajmy, póki czas. Młoda kapusta jest pyszna i na pewno każdy z nas ją lubi, zachęcam do przygotowania roladek ze schabu z dodatkiem młodej kapusty i papryki w chrupiącej panierce.

Składniki

  • 1 kg schabu wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 1/3 główki kapusty młodej
  • 1 papryka czerwona
  • Olej do smażenia
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • Sól
  • Pieprz
  • ½ łyżeczki octu jabłkowego
  • ½ łyżeczki cukru

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy , kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  2. 2. Cebule obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kapustę oraz obrana i startą na tarce o dużych oczach marchew.
    3. Następnie dodajemy obraną z nasion paprykę i pokrojoną w drobną kostkę. Warzywa doprawiamy octem jabłkowym, pieprzem, cukrem oraz solą i 10 minut dusimy.
    4. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.

  3. 5. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    6. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

  4. 7. Roladki gotowe.
    8. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 20 kwietnia
Widzę, że młoda kapusta na topie ;) U nas też, pychotka :)
mangiare 20 kwietnia
nic nie pozostaje jak wziąć na tapetę młodą kapustę.
fafiatko 21 kwietnia
Schrupalabym!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg schabu wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 1/3 główki kapusty młodej
  • 1 papryka czerwona
  • Olej do smażenia
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • Sól
  • Pieprz
  • ½ łyżeczki octu jabłkowego
  • ½ łyżeczki cukru
Składniki