Roladki schabowe z mielonym

Roladki schabowe z mielonym
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Justitako
Roladki schabowe z mielonym

Składniki

  • 70 dag schabu bez kości
  • 40 dag łopatki wieprzowej
  • cebula
  • sól, pieprz
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej

Przygotowanie

  1. Schab pokroić w plastry, lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem.
    Łopatkę wieprzową zmielić z dodatkiem cebuli. Doprawić do smaku i wyrobić na jednolitą masę.
    Na plastry schabu nakładać farsz z łopatki. Następnie schab zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami lub szpikulcami do mięsa. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Piec w naczyniu żaroodpornym, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1 godzinę.

Składniki
  • 70 dag schabu bez kości
  • 40 dag łopatki wieprzowej
  • cebula
  • sól, pieprz
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej
Składniki