Roladki schabowe z marchewką

Roladki schabowe z marchewką
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: izaa_a
roladki ze schabu z duszoną marchewką

Składniki

  • 4 plastry schabu
  • po 1 marchewce na roladkę
  • cebula
  • 200ml smietany 18%
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz
  • jajko

Przygotowanie

  1. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy na 2 łyżkach oleju. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Wsypujemy do marchewki i dusimy ok. 10 min

  2. Podlewamy niewielką ilością wody. Doprawiamy pieprzem. Dokładnie mieszamy i dusimy do miękkości. Wlewamy śmietanę, mieszamy i odparowujemy. Lekko studzimy.

  3. Schab rozbijamy. Oprószamy solą. Nakładamy po porcji marchewkowej masy i zwijamy.

  4. Roladki obtaczamy w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce. Smażymy na rumiano.

Komentarze do przepisu (3)

KulinarnaChwila 25 lutego 2020
Pyszotka:)
kuchmariola63 26 lutego 2020
Muszą smakować, bo wyglądają apetycznie :)
Kulinarne_Kombinacje 26 lutego 2020
Wyglądają interesująco,mmmniam!
Składniki
  • 4 plastry schabu
  • po 1 marchewce na roladkę
  • cebula
  • 200ml smietany 18%
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz
  • jajko
Składniki