Roladki schabowe z grzybowym nadzieniem

Roladki schabowe z grzybowym nadzieniem
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Wspaniały smak leśnych grzybów z mięsem.

Składniki

  • kotlety schabowe, 4 szt
  • sól, pieprz
  • sok, z 1/2 cytryny
  • grzyby świeże, 60 dag
  • cebula, 1 szt
  • czosnek, 2 ząbki
  • natka pietruszki posiekana, 1 łyżka
  • ser żółty, 2 łyżki (starty )
  • tarta bułka, 2 łyżki
  • Mąka pszenna, 3 łyżki
  • olej od smażenia, 5 łyżek
  • śmietana 18% 1, 25 ml (pół szkl )

Przygotowanie

  1. Kotlety rozbić posypać pieprzem, sola i skropić cytryna, odstawić do lodówki na 30 minut 2. Grzyby oczyścić umyć, pokroić na cienkie plasterki 3. Cebule, czosnek posiekać zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodać pokrojone grzyby popieprzyć i posolić dusić około 10 minut 4. Odłożyć polowe grzybów, dodać posiekaną pietruszkę, start ser,bułkę tartą wszystko wymieszać 5. nakładać farsz na kotlety zwijać w rulon, obtoczyć w mące i obsmażyć na pozostałym oleju na rumiano ze wszystkich stron 6. Przełożyć do rondla podlać woda i dołożyć resztę grzybów,dosolić jeśli mało słone dusić pod przykryciem 25 minut 7. N a koniec dodać śmietanę.SMACZNEGO.

Komentarze do przepisu (8)

Kurka_domowa 05 września 2009
To będzie smakować rewelacyjnie!!! Muszę koniecznie wypróbować:)
Jagoda50 06 września 2009
Apetycznie wyglądaja te roladki
klaudyna1957 06 września 2009
smacznego.pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kotlety schabowe, 4 szt
  • sól, pieprz
  • sok, z 1/2 cytryny
  • grzyby świeże, 60 dag
  • cebula, 1 szt
  • czosnek, 2 ząbki
  • natka pietruszki posiekana, 1 łyżka
  • ser żółty, 2 łyżki (starty )
  • tarta bułka, 2 łyżki
  • Mąka pszenna, 3 łyżki
  • olej od smażenia, 5 łyżek
  • śmietana 18% 1, 25 ml (pół szkl )
Składniki