Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki ze schabu z farszem grzybowym bardzo lubiane przez moją rodzinkę i często bywające na moim stole jak jest sezon grzybowy. Szybkie i proste w wykonaniu.
tłuczek folia, deska, patelnia, nóż, naczynie
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8234
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 406
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8234
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 406
Składniki
Na głębszej patelni rozgrzać masło klarowne dodać obraną posiekaną cebulę. Smażyć do zeszklenia cebuli. Następnie dodać oczyszczone wymyte i drobno posiekane grzyby ( u mnie są grubiej pokrojone bo tak lubimy) i podsmażymy do odparowania płynu, doprawiamy solą i pieprzem. Plastry schabu myjemy i osuszamy a następnie przez folie rozbijamy na cienkie płaty uważając aby nie podziurawić mięsa. Płaty oprószyć solą, pieprzem. Następnie nałożyć na mięso farsz i zawinąć w roladę. Rolady panierujemy najpierw w rozbełtanym jajku, a potem w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubioną surówką i ziemniaczkami.