Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste roladki schabowe faszerowane pieczarkami z cebulą i parówką dobrze sprawdzą się jako danie obiadowe, podane z ryżem czy pieczonymi ziemniakami.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 121
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 10156
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 121
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 10156
Składniki
Pieczarki umyć i bardzo drobno pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę, chwilę przesmażyć. Dodać pieczarki, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, smażyć, aż woda odparuje. Odstawić. Kotlety umyć, osuszyć, cienko rozbić. Musztardę wymieszać z ketchupem i rozsmarować na rozbitych płatach. Na każdy plaster mięsa nakładać kawałek parówki, następnie porcję farszu pieczarkowego i zwijać ciasno - roladkę można wiązać nitką lub spiąć wykałaczkami. Roladki odsmażyć na oliwie z każdej strony, po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego, i zapiekać 30-35 min. w 180 stopniach.