Roladki schabowe farszem warzywnym i serem

Roladki schabowe farszem warzywnym i serem
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: eluchap
Smakowite mięsne roladki,które podaję na obiad np. z puree ziemniaczanym

Składniki

  • 8 kotletów schabowych
  • 8 plasterków sera topionego Emmentaler
  • 1 cebula
  • 1 mała cukinia
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich,szczypta ostrej papryki,sól, pieprz do smaku
  • masło do duszenia warzyw
  • olej do smażenia
  • 400 ml bulionu warzywnego

Przygotowanie


  1. 1. Kotlety umyć,osuszyć i cienko rozbić, oprószyć z obu stron solą i
    pieprzem.
    2. Warzywa oczyścić.Cebulę posiekać zeszklić na maśle.
    3. Cukinię,marchewkę,pietruszkę i paprykę oczyścić,paprykę pokroić w
    małe kawałki a pozostałe warzywa zetrzeć na tarce o
    dużych oczkach. Dodać do cebuli i lekko poddusić. Doprawić do smaku
    przyprawami.
    4. Na plastry schabu położyć po plasterku sera i po porcji farszu, zwijać
    w roladki i spiąć wykałaczką.Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim
    roladki przez ok. 5 minut z wszystkich stron.
    5. Przełożyć do garnka,podlać bulionem,dodać pozostały farsz. Dusić na niewielkim ogniu, aż roladki będą miękkie.

Komentarze do przepisu (2)

grazka950 10 marca 2018
dzisiaj już zrobiłam z kurkami,ale następne będą wg Twojego przepisu,super kolorowe :)
pelen_brzuszek 11 marca 2018
muszą być dobre :)
Składniki
  • 8 kotletów schabowych
  • 8 plasterków sera topionego Emmentaler
  • 1 cebula
  • 1 mała cukinia
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich,szczypta ostrej papryki,sól, pieprz do smaku
  • masło do duszenia warzyw
  • olej do smażenia
  • 400 ml bulionu warzywnego
Składniki