Kotlety dobrze rozbite przyprawiam pieprzem,solą i przyprawą do grilla.
Pieczarki drobno kroje i podsmażam na patelni.
Na kotlet kładę plaster sera żółtego,część pieczarek i posypuje papryką i posiekaną natką pietruszki(tylko na tą część z serem i pieczarkami)tak przygotowany kotlet zwijam w roladki.
Wszystkie tak przygotowane roladki obtaczam dokładnie w mące następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej.
Roladki zawijam folią spożywczą i wkładam do lodówki na 3 godziny.
Rozgrzewam olej na patelni i obsmażam dokładnie ze wszystkich stron.
Przed samym podaniem usmażone roladki wkładam do rozgrzanego piekarnika,na 150 stopni/20min.z termoobiegiem.
Podaje z młodymi ziemniakami i z dowolną surówką(w moim przypadku surówka z młodej kiszonej kapusty)
Komentarze do przepisu (2)