Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki naleśnikowe z szynką"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Rukolę umyj pod bieżącą wodą i osusz. Oddziel żółtka od białek. Do białek dodaj szczyptę soli, ubij na sztywną pianę. Do miski wsyp mąkę, dodaj żółtka, mleko, wodę, olej oraz szczyptę soli. Wymieszaj mikserem na gładką masę. Dodaj pianę z białek, delikatnie wymieszaj.
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, jeśli wyjdzie za rzadkie, dodaj do niego więcej mąki, a jeśli będzie za gęste – dodaj więcej mleka. Na końcu dodaj jeszcze kilka liści porwanej rukoli. Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw na około 15 min.
Na rozgrzaną patelnię wylewaj ciasto, smaż z obu stron na lekko złoty kolor. Aby naleśniki nie wystygły – te usmażone trzymaj w ciepłym piekarniku przykryte folią aluminiową.
Pomidory osącz z oleju, pokrój w drobną kostkę. Do miseczki włóż serek, dodaj pomidory, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Każdy naleśnik posmaruj serkiem, rozłóż plasterki szynki i pozostałą rukolę. Zwiń formując roladki. Pokrój ukośnie w plastry.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 190 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie