Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielne obiady zawsze są wyjątkowe – zazwyczaj siada do nich cała rodzina, czasem też goście. Szukamy czegoś wykwintniejszego i smaczniejszego niż to, co gości codziennie na stole. Z drugiej strony, nie chcemy poświęcać wielu godzin na przygotowania posiłku. Te niedzielne roladki idealnie sprawdzą się na odświętny obiad. Smakują wybornie, a są bardzo szybkie i proste w przygotowaniu.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 130
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 121
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 119
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 130
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 121
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 119
Składniki
Sznycle z kurczaka umyj i osusz. Lekko rozbij je tłuczkiem, by były jeszcze cieńsze. Uważaj, by nie rozerwać mięsa.
Mięso oprósz solą i pieprzem.
Plasterki szynki i sera podziel na pół. Na każdym sznyclu kładź po jednym kawałku wędliny i sera. Zwiń sznycle w roladki i połóż je na łączeniu.
W misce ubij jajko i białka na jasną masę. W drugiej misce wymieszaj ze sobą bułkę tartą i parmezan.
Niedzielne roladki maczaj najpierw w jajku, a potem obtaczaj w bułce tartej.
W głębokim naczyniu rozpuść masło. Po roztopieniu, roladki powinny móc całkowicie się w nim zanurzyć. Możesz też użyć frytkownicy.
Masło rozgrzej do temperatury 200 st. Celsjusza. Smaż roladki partiami, po 2 sztuki przez 12 minut, po 6 minut z każdej strony. Danie podawaj na ciepło, z dodatkiem skrobiowym i ulubioną surówką.