Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki indycze z jarmużem"
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1417
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1417
Składniki
Jarmuż umyj, odkrój łodygi, liście drobno pokrój, podsmaż na niewielkiej ilości oleju. Dodaj sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmaż, aż zmięknie. Wrzuć drobno posiekany ser, duś, czekając, aż się rozpuści.
Pierś pokrój na duże kotlety. Na każdym rozłóż jarmuż. Zwiń, obtocz w roztrzepanym jajku, owiń plastrem boczku. Roladki smaż na rozgrzanym oleju po 10 minut każdą ze stron. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i sałatką z selera naciowego i rzodkiewki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień