Roladki Hebrajki

Roladki Hebrajki
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Propozycja na niedzielny obiad, roladki ze schabu z pysznym farszem.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • ½ papryki czerwonej
  • 1 berlinka
  • Opakowanie serka topionego w plastrach
  • Mąka pszenna do panierki
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.

  2. 2. Berlinkę kroimy drobno, przekładamy do naczynia.
    3. Dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz posiekane jajko.

  3. 4. Na każdym kawałku mięsa układamy po plasterku sera.

  4. 5. Następnie po łyżce farszu.

  5. 6. Zwijamy w roladki

  6. 7. Mąkę wsypujemy do naczynia, bułkę tartą do osobnego naczynia i do trzeciego naczynia wbijamy jajka roztrzepane widelcem.

  7. 8. Roladki panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej.

  8. 9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  9. 10. Kotlety gotowe.
    11. Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

Docherro 08 listopada
Małe pychotki:)
SlodkoSlodka83 08 listopada
Pyszne :-)
kuchmariola63 09 listopada
Super roladki :)
Składniki
  • ½ kg schabu
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • ½ papryki czerwonej
  • 1 berlinka
  • Opakowanie serka topionego w plastrach
  • Mąka pszenna do panierki
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
  • Pieprz
  • Sól
Składniki