Roladki drobiowe z orzechowo-mięsnym farszem:

Roladki drobiowe z orzechowo-mięsnym farszem:
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: helenapon
W naszym domu często je robimy, zmieniając tylko skład farszu.

Składniki

  • 2 podwójne filety drobiowe
  • sól, pieprz, przyprawa podlaska do drobiu
  • olej lub smalec do smażenia
  • Farsz:
  • skrawki mięsne z kotletów
  • 1 szklanka mielonych orzechów włoskich
  • 1 żółtko
  • garść natki pietruszki
  • 1 łyżka tartej bułki
  • sól, pieprz

Przygotowanie



  1. Filety pociąć w cienkie , w miarę równe płaty.
    Resztki "nierówności " ściąć i drobno pokroić lub zmielić.
    Usmażyć na tłuszczu. Połączyć z orzechami, natką, żółtkiem i tartą bułką.Doprawić i odstawić.
    Mięso oprószyć solą, pieprzem i przyprawą podlaską do drobiu.
    Na każdym kawałku układać po łyżce wcześniej przygotowanego farszu. Zwijać roladki.
    Panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na oleju lub smalcu na złoty kolor.
    Podałam z ziemniakami i buraczkami na ostro (z cebulą i papryczką)

Komentarze do przepisu (1)

babcitereskiciasta 16 grudnia 2018
Obiadek I Klasa.:)
Składniki
  • 2 podwójne filety drobiowe
  • sól, pieprz, przyprawa podlaska do drobiu
  • olej lub smalec do smażenia
  • Farsz:
  • skrawki mięsne z kotletów
  • 1 szklanka mielonych orzechów włoskich
  • 1 żółtko
  • garść natki pietruszki
  • 1 łyżka tartej bułki
  • sól, pieprz
Składniki