Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie roladki drobiowe owinięte boczkiem to prosty i szybki pomysł na smaczny obiad.
nóż, tłuczek, folia spożywcza, naczynie żaroodporne,
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 180
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 180
Składniki
Piersi kurczaka oczyścić , umyć i osuszyć. Podzielić na 4 kawałki. Każdy delikatnie rozbić przez folię spożywczą. Oprószyć pieprzem i solą , a następnie posmarować z jednej strony delikatnie musztardą. Na każdej rozłożyć kawałek szynki, słupki sera żółtego i słupki oczyszczonej papryki czerwonej, zwijamy a następnie każdą owijamy plastrami boczku. Roladki wkładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu kroimy w grubsze plastry.
Rolada gotowa podania.