Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki drobiowe faszerowane groszkiem, bazylią i orzeszkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 237
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 237
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Składniki
Filety z kurczaka myję, osuszam papierowym ręcznikiem, następnie przecinam je tak, by powstało 10 plastrów. Każdy delikatnie rozbijam tłuczkiem (robię to przez kawałek folii spożywczej, żeby nie podziurawić mięsa). Kotleciki oprószam z obu stron solą oraz mielonym pieprzem.
Zamrożony groszek wysypuję do lekko posolonego wrzątku, gotuję do miękkości, odcedzam i natychmiast przelewam zimną wodą, aby nie stracił ładnego koloru.
Bazylię, orzeszki, starty żółty ser, 60 ml oleju i groszek miksuję w blenderze do takiego stopnia, żeby widoczne były niewielkie cząstki składników. Doprawiam solą i pieprzem, dokładnie mieszam.
Farsz nakładam na każdy plaster mięsa, zwijam roladki. Zanurzam jej w rozkłóconych jajkach i panieruję w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Porcja zawiera ok. 380 kcal
<strong>Ewelina Pędzikowska z Kutna</strong>Źródło: Tina