Roladki Diabelskie

Roladki Diabelskie
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Roladki, które przyrządza się w 30 minut a ich smak jest niesamowity.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 2 łyżki ketchupu
  • Kilka plasterków sera żółtego
  • 10 dag salami

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.
    2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    3. Na każdy kawałek mięsa układamy po połowie plasterka sera żółtego oraz plasterek salami.

  2. 4. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    5. Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    6. Na koniec łączymy z musztardą oraz ketchupem.
    7. Łyżkę gotowego farszu nakładamy na środek salami.

  3. 8. Zawijamy roladki i panierujemy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej.
    9. Smażymy na rozgrzanym oleju.

  4. 10. Roladki gotowe.
    11. Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 25 marca
To ma w naturze, więc tłumaczyć nie muszę ;) Fajny pomysł na schabik, a u nas się marnuje od paru dni, buuu ;p
Składniki
  • ½ kg schabu
  • Cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 2 łyżki ketchupu
  • Kilka plasterków sera żółtego
  • 10 dag salami
Składniki