Roladki barbecue

Roladki barbecue
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Roladki ze schabu z dodatkiem sosu berbecue który sprawia, że jedzenie jest soczyste i wilgotne. Sos barbecue jest charakterystyczny, słodki, ostry i kwaśny z połączeniem z mięsem wychodzi nam pyszne danie.

Składniki

  • 1 kg schabu wieprzowego
  • 480 g sosu barbecue
  • 10 dag szynki
  • 10 dag sera żółtego
  • 1 papryka czerwona
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżka tabasco
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 ½ szklanki wody
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy oraz doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. Smarujemy cienko sosem barbecue.
    3. Szynkę, ser oraz paprykę kroimy w podłużne słupki i układamy na mięsie.

  2. 4. Mięso zwijamy ciasno w roladki i smażymy na rozgrzanym oleju.

  3. 5. Na drugiej patelni prużymy drobno pokrojoną cebulę, podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, wlewamy pozostały sos barbecue, tabasco i doprawiamy solą oraz cukrem. Gotujemy 10 minut.

  4. 6. Do sosu przekładamy roladki i prużymy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.

  5. 7. Gotowe.
    8. Smacznego.

Komentarze do przepisu (9)

SprytnaChochla 17 listopada 2020
Piękny kolor! Ależ smakowite
Futka 17 listopada 2020
Cudowne i niezwykle smakowite roladki.
Zjadłabym z ogromną przyjemnością :D
helenapon 17 listopada 2020
Ależ apetycznie wyglądają.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg schabu wieprzowego
  • 480 g sosu barbecue
  • 10 dag szynki
  • 10 dag sera żółtego
  • 1 papryka czerwona
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżka tabasco
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 ½ szklanki wody
  • Olej do smażenia
Składniki