Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne roladki na świąteczny obiad.
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 52
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2660
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 338
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 217
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 52
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2660
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 338
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 217
Składniki
Przygotowanie syropu trzcinowego: Cukier rozpuścić w rondelku, dodać ½ łyżeczki masła, chwilę podgrzać i polać przygotowane roladki. Przygotowanie: Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i rozbić tłuczkiem. Następnie położyć plasterek szynki i dowolną ilość suszonych śliwek, skropić przyprawą maggi. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, położyć roladki, lekko podlać wodą, nakryć folią aluminiową . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 50 minut. Pod koniec pieczenia, zdjąć folię i zrumienić roladki. Po upieczeniu polać przygotowanym syropem.