Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka z dodatkiem czosnku niedźwiedziego i suszonych pomidorów jest rewelacyjne. Polecam.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 51
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 151
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 51
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 151
Składniki
Umyte i osuszone mięso zbić tłuczkiem przez folię spożywczą nadając mu prostokątny kształt.Oprószyć pieprzem ziołowym i posmarować musztardą.
Na wierzchu ułożyć umyte liście czosnku niedźwiedziego i suszone pomidory.
Z jednej strony ułożyć osączone z zalewy pieczarki.
Mięso z nadzieniem ciasno zwinąć w roladkę. Zawiązać sznurkiem lub spiąć wykałaczkami, oprószyć pieprzem i papryką.
Przełożyć do rękawa do pieczenia mięsa, skropić olejem. Zawiązać rękaw, nakłuć igłą w kilku miejscach.
Piec około 35-40 minut w temp 180 stopni. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię żeby mięso ładnie się zrumieniło.