Roladka wieprzowa z parówką i serem owczym

Roladka wieprzowa z parówką i serem owczym
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Wyborna roladka na obiad.

Składniki

  • Kotlet schabowy 2 szt.
  • Parówka drobiowa 2 szt.
  • Ser owczy 5 dag
  • Natka pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, posypać solą i pieprzem do smaku i rozbić tłuczkiem. Na rozbite kotlety ułożyć parówkę, ser, i posypać posiekaną natką pietruszki. Następnie zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Upiec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 30 minut do zrumienienia.

Składniki
  • Kotlet schabowy 2 szt.
  • Parówka drobiowa 2 szt.
  • Ser owczy 5 dag
  • Natka pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku
Składniki