Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do obiadu lub samodzielne danie
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 127
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6925
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 127
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6925
Składniki
Ciasto ziemniaczane:masło utrzec z 2 żółtkami,dodawać stopniowo mąkę,zmielone ziemniaki,mleko oraz posolic do smaku.Ubić sztywną pianę z białek,delikatnie wymieszać z masą ziemniaczanąRozsmarowac na natłuszczonej blaszce na grubość ok 1 cm i piec w nagrzanym piekarniku aż będzie rumiane
Farsz;Szpinak obgotować posiekać drobno nożem.Przełożyc do rondelka poddusić na maśle dodając posiekaną cebulę,przeciśnięty czosnek,śmietanę i doprawić do smaku.
Upieczony gorący placek posmarować równomiernie gorącym,gęstym szpinakiem,roladę zwinąc,pokroić na porcje i podawać