Rolada ze schabu

Rolada ze schabu
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: anika80
Mojej rodzince bardzo smakowało

Składniki

  • kotlet schaba, 3 szt
  • ser żółty, 3 plasterki
  • Boczek wędzony, 3 plasterki
  • musztarda rosyjska, do posmarowania
  • przyprawy, sól pieprz
  • cebula, 1 szt
  • czosnek, 2-3 ząbki
  • szpinak kilka listków, u mnie mrożony
  • kurki, 20 dag
  • śmietana 12%, 3-4łyżki

Przygotowanie

  1. schab rozbiłam posmarowałam,przyprawiłam posmarowałam musztardą. Położyłam ser, boczek,szpinak. Zawinęłam wszystko i spięłam wykałaczkami. Podpiekłam na gorącym oleju, jak się zrumieniły dolałam przegotowanej wody.

  2. Następnie dodałam kurki i dusiłam ok 1,5- 2 godziny, uzupełniałam wodą, na końcu dodałam śmietanę i przyprawy, wyszły naprawdę super. Talerze wylizane. Podałam to z ziemniakami z koperkiem i modrą kapustą.

Komentarze do przepisu (4)

Malwa55 03 września 2011
2 godziny duszenia,za długo
anika80 06 września 2011
Moja córka mówi że nie były gumowate, no w końcu jadła je.
Konto usunięte 17 maja 2012
Wygląd i skład tego danie przemawia do mnie na tak,zabieram do ulubionych.Pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kotlet schaba, 3 szt
  • ser żółty, 3 plasterki
  • Boczek wędzony, 3 plasterki
  • musztarda rosyjska, do posmarowania
  • przyprawy, sól pieprz
  • cebula, 1 szt
  • czosnek, 2-3 ząbki
  • szpinak kilka listków, u mnie mrożony
  • kurki, 20 dag
  • śmietana 12%, 3-4łyżki
Składniki