Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta rolada do: ziemniaków, ryżu, makaronu i kaszy. Potrzebny sznurek do związania rolady.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 637
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 206
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 637
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 206
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć, rozbić, posmarować olejem, oprószyć solą, pieprzem i bazylią, odstawić na 20 minut Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Mielone mięso oprószyć solą i pieprzem, wyrobić z cebulą, czosnkiem, koncentratem, 2 łyżkami bulionu i kaparami. Na środku cielęciny rozłożyć mięso mielone, ułożyć w rządku jajka. Całość zwinąć i związać.
Na patelni rozgrzać olej i zarumienić mięso. Przełożyć do brytfanny, wlać bulion i sos ze smażenia. Piec godzinkę w temp. 220st.C.