Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z udźca indyka"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 76
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 76
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 154
Składniki
Mięso umyj pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem. Rozetnij tak, aby powstał duży płat. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Natrzyj granulowanym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Włóż do lodówki.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Kiełbasę chorizo pokrój w kostkę. Migdały posiekaj. Na mocno rozgrzaną teflonową patelnię wrzuć kiełbasę. Smaż, od czasu do czasu mieszając, aż wytopi się tłuszcz. Dodaj cebulę, mieszając smaż ok. 5 min. Na koniec wrzuć posiekane migdały. Smaż jeszcze ok. 2 min. Wystudzony farsz dopraw solą oraz pieprzem.
Na płacie mięsa rozłóż farsz, zwiń formując roladę. Zwiąż ją nicią kuchenną lub zepnij wykałaczkami. Włóż do rękawa do pieczenia lub żaroodpornego naczynia posmarowanego olejem. Piecz 70-90 minut w temperaturze 180°C. Na około 30 minut przed końcem pieczenia rozerwij rękaw, by wierzch pieczeni się przyrumienił.
110 minut. Porcja: 270 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie