Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z szynki"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1162
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1162
Składniki
Mięso umyj, osusz a następnie rozetnij tak, aby powstał kwadratowy lub prostokątny płat. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posmaruj musztardą. Zwiń formując roladę, włóż do lodówki na ok. 60 minut.
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na 1 łyżce masła. Natkę pietruszki opłucz, osusz, posiekaj. Boczek pokrój w niezbyt dużą kostkę. Do miski włóż cebulę, dodaj boczek, posiekaną natkę, tymianek, ser oraz żółtko. Dokładnie wymieszaj. Masę rozłóż równomiernie na płacie mięsa. Zwiń w roladę.
Zepnij wykałaczkami lub zwiąż bawełnianą nicią. Na patelni rozgrzej pozostałe masło i obsmaż na nim roladę ze wszystkich stron na rumiano. Mięso przełóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego olejem.
Wierzch mięsa polej masłem, na którym się smażyło. Naczynie z mięsem wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz 60-70 min od czasu do czasu polewając je sosem z pieczenia.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 440 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie