Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z mięsa mielonego i pieczarek"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Składniki
80 min • Porcja 230 kcal • Przepis na 6 porcji
Cebule siekam, mieszam z mięsem, wyrabiam. Wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą, sól i pieprz, dalej wyrabiam. Pieczarki kroję w kostkę i smażę na oleju.
Folię aluminiową smaruję olejem. Rozkładam na niej mięso, robiąc z niego prostokąt. Na wierzchu rozkładam pieczarki. Oprószam solą, pieprzem, koperkiem, lubczykiem. Mięso zwijam w roladę.
Folię szczelnie zaciskam. Całość piekę w foremce 60 min w temp. 180°C. Pod koniec rozcinam folię, by mięso przyrumienić.
Znakomita nie tylko na obiad, ale i na przyjęcia. Wioleta Szczepańska z MrocznaŹródło: Kobieta i życie