Rolada z kurczaka z pieczarkami

Rolada z kurczaka z pieczarkami
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Dzisiaj proponuję danie, które bardzo apetycznie wygląda, a do tego świetnie smakuje. Można je podawać zarówno na ciepło jako danie główne jak i na zimno jako doskonała przekąska.

Składniki

  • Pierś z kurczaka 2 duże filety
  • Jajka 4 szt.
  • Majonez 1/2 szklanki majonezu
  • Ser żółty 40 dag.
  • Pieczarki 60 dag.
  • Cebula 1-2 szt.
  • Masło 2 łyżki
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka roztrzepać w misce.

  2. Dodać majonez.

  3. Dodać starty na tarce o dużych oczkach żółty ser. Wszystko dokładnie wymieszać.

  4. Gotowe ciasto wyłożyć na blaszkę (porcja na dużą blaszkę, taką od piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia.

  5. Piec 20 min. w nagrzanym piekarniku do 200 stopni.

  6. W między czasie na maśle podsmażyć pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę.

  7. Dodać pokrojone w kosteczkę umyte pieczarki i smażyć przez chwilę. Doprawić solą i pieprzem.

  8. Pierś z kurczaka umyć, wysuszyć i rozbić jak na kotlety. Doprawić solą i pieprzem.

  9. Na ostudzone ciasto (nie zapomnieć zdjąć papier) rozkładamy filety z kurczaka.

  10. Podobnie robimy z pieczarkami.

  11. Zawinąć w roladę i piec 40 min. w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni.

  12. Gotową roladę przełożyć na ręcznik papierowy, aby wchłonął tłuszcz. Następnie pokroić w grube plastry.

  13. Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (3)

GREGORHSPEED 09 maja 2016
PYCHA <3
Futka 10 maja 2016
Świetna i bardzo smakowita rolada :) <3
Edna 26 maja 2016
Również potwierdzam..bardzo dobra:)
Składniki
  • Pierś z kurczaka 2 duże filety
  • Jajka 4 szt.
  • Majonez 1/2 szklanki majonezu
  • Ser żółty 40 dag.
  • Pieczarki 60 dag.
  • Cebula 1-2 szt.
  • Masło 2 łyżki
  • Sól
  • Pieprz
Składniki