Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 44
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 132
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 44
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 132
Składniki
Wytrybować kości z kurczaka tak aby powstał duży płat mięsa,poodcinać tam gdzie jest grubiej mięso i pokłaść tam gdzie jest sama skórka, wystające grubsze części poodcinać, z udek wyjąc kości i zemleć te wszystkie obrzynki i cebulę. Wyrobić masę mieloną z dodatkiem przypraw. Na płat mięsa z całego kurczaka rozłożyć mielony farsz. zwinąć ciasno roladę związać w kilku miejscach sznurkiem. Piec w temperaturze 180 stopni 45 min. podawać na gorąco jako danie obiadowe z dodatkiem frytek i surówki lub na zimno jako wędlina drobiowa.