Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z kurczaka"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 364
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 364
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Kurczaka umyj i osusz. Odetnij skrzydła, szyjkę i kuperek. Rozetnij piersi i oddziel mięso od szkieletu. Powinien powstać prostokąt. Kawałkami piersi uzupełnij puste miejsca na skórze. Mięso przykryj folią i lekko ubij. Następnie dopraw solą i pieprzem.
Bagietkę pokrój na kromki, paprykę w paski, cebulkę w piórka, szparagi obierz. Na płacie mięsa ułóż boczek, na nim połóż pokrojoną bagietkę i posyp pokruszonym serem. Rozłóż warzywa. Mięso zwiń w roladę, przewiąż sznurkiem i dopraw solą oraz pieprzem.
Folię aluminiową wysmaruj masłem, owiń nią roladę i włóż do brytfanny. Lekko podlej wodą i piecz w piekarniku przez ok. 60 minut w temperaturze 180 °C. Następnie zdejmij folię i dopiecz roladę, aż ładnie się zarumieni. Podczas pieczenia w razie potrzeby podlewaj ją wytwarzającym się sosem.Źródło: Na żywo