Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z karkówki"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Orzeszki pinii zrumienić na suchej patelni. Suszone pomidory, posiekany czosnek, starty parmezan, orzeszki oraz ajvar zmiksować na gładki sos pesto. Karkówkę oprószyć pieprzem i solą. Z jednej strony posmarować pesto.
Zrolować, obłożyć gałązkami rozmarynu i obwiązać mocną bawełnianą nicią. Roladę ułożyć w brytfance. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 2 godziny. Często podlewać bulionem (wykorzystać 4 szklanki). Kapustę poszatkować. Cebulę obrać, posiekać. Makaron ugotować.
W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę. Dodać kapustę, smażyć 5 minut. Podlać resztą bulionu, dusić 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Makaron odcedzić. Wymieszać z kapustą. Mocno razem podgrzać.
Pieczeń wyjąć z brytfanki. Sos z dna formy przecedzić, zagotować, zagęścić sosem pieczeniowym. Doprawić pieprzem i solą. Roladę polać sosem, podawać z makaronem z kapustą.Źródło: Życie na gorąco