Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z indyka ze szpinakiem"
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 90
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 114
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 90
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 114
Składniki
ok. 45 minut
Mięso przemleć przez maszynkę, doprawić solą i pieprzem, wbić jajka i wyrobić na gładką masę. Rozłożyć na desce i rozwałkować (jak ciasto) na prostokąt o grubości około 1 cm (jeśli masa jest zbyt rzadka i rozpada się, dodać trochę bułki tartej).
Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Zeszklić cebulę i czosnek na oleju. Dodać umyty i wysuszony szpinak (jeśli korzystamy z zamrożonego, najpierw trzeba go rozmrozić). Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny, dusić 15 minut.
Szpinak i twaróg wymieszać. Nałożyć na masę mięsną i zawinąć w roladę. Usmażyć ze wszystkich stron na jasnobrązowy kolor. Pokroić na grube plastry, udekorować natką pietruszki. Podawać z ziemniakami i warzywami gotowanymi na parze.Źródło: Twoje Imperium