Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona pierś indyka z nadzieniem ze szpinaku
...ale pyszny.
Odsłon: 728
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 639
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 370
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 174
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5145
...ale pyszny.
Odsłon: 728
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 639
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 370
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 174
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5145
Składniki
Fileta nakrawamy tak, by był jak otwarta książka i lekko solimy. W między czasie, na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę i zmiażdżony czosnek (praski nie posiadam i nie zamierzam posiadać, ale jak ktoś woli, to może przecisnąć przez owo ustrojstwo).
Gdy cebula się zeszkli, dodajemy szpinak i odparowujemy wodę. Gdy szpinak zmięknie, dodajemy mały kubek śmietany. Mieszając ładnie łączymy, dosalamy, dopieprzamy
Szpinak wykładamy na rozpostartego drobia i zawijamy. Przekładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, na wierzch kładziemy kilka plastrów masła i zgrabnym ruchem tanecznym wsuwamy do piekarnika nagrzanego do 180st. C. Potem możemy już zapomnieć o mięsiwie przynajmniej na 40-50 minut.