Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z indyka z kuskusem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 70
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 70
Składniki
Kuskus zalej gorącym bulionem. Wymieszaj. Gdy wchłonie cały bulion, wlej do niego oliwę i sok z cytryny. Wymieszaj. Dodaj miętę. Piersi z indyka oczyść i pokrój w plastry. Następnie lekko rozbij przez folię spożywczą. Dopraw solą i pieprzem.
Do talerza wlej troszkę oliwy i lekko namocz w niej plastry mięsa. Następnie panieruj je w doprawionej bułce tartej (patrz poniżej).
Na każdym kotlecie połóż plaster szynki i kawałek mozzarelli. Owiń i zepnij wykałaczką z nakłutą na nią czarną oliwką.
Roladki połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez ok. 15 minut w temp. 220° C, do przyrumienienia. Podawaj z kuskusem.Źródło: Na żywo