Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z indyka z jarmużem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Filet umyj, osusz ręcznikiem kuchennym i natnij wzdłuż na pół. Oprósz go solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Wstaw na dwie godziny do lodówki.
Na patelni zeszklij liście jarmużu. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz.
Pomidory pokrój w paski, a fetę w kostkę. Wymieszaj z jarmużem.
Na płacie indyka rozłóż farsz, a następnie zwiń ciasno filet, tworząc roladę.
Podsmaż mięso na oleju, po czym umieść je w piekarniku rozgrzanym do 180°C i piecz 90 minut.
80 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 340Źródło: Super TV