Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z indyka z fetą"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14879
Polecam.
Odsłon: 469
Szybka i smaczna
Odsłon: 14879
Polecam.
Odsłon: 469
Składniki
Fetę wymieszaj ze śmietaną i posiekanymi ziołami. Przypraw solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Czosnek przeciśnij przez praskę. Filet rozetnij tak, by powstał duży płat.
Mięso posmaruj czosnkiem, posyp solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz słodką i ostrą papryką. Rozłóż farsz. Zwiń i obwiąż mocną nitką.
Musztardę wymieszaj z sokiem cytrynowym, dopraw ziołami prowansalskimi, słodką i ostrą papryką. Posmaruj mięso. Przełóż do brytfanki. Podlej wodą. Piecz godzinę w temp. 190°C.Źródło: Naj