Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z brukselką"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 577
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22700
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 577
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22700
Składniki
Ziemniaki obierz i podgotuj. Następnie odcedź, ostudź i pokrój w plastry. Brukselki przekrój na pół i sparz we wrzątku. Boczek pokrój w kostkę i włóż do misy. Dodaj ziemniaki, brukselki, 2 jajka wymieszane ze śmietaną oraz starty ser. Wsyp sól, pieprz i ostrożnie połącz.
Ciasto francuskie rozwałkuj na prostokątny placek i rozłóż na nim nadzienie. Ciasto złóż, dociśnij i posmaruj rozbełtanym jajkiem. Roladę przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj resztą jajka i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180° C przez około 35 minut.Źródło: Na żywo