Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z boczku"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 37
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 611
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 79
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 37
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 611
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 79
Składniki
Boczek umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Odetnij skórę i natnij tak, aby dał się rozłożyć jak książka. Oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Pieczarki obierz i pokrój w półplasterki. Podsmaż na rozgrzanym oleju i dodaj posiekaną cebulę. Jeszcze chwilę podsmaż i odstaw do wystudzenia.
Następnie wymieszaj z mięsem mielonym, jajkiem i bułką tartą. Całość dopraw solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Masę rozsmaruj na boczku. Zwiń roladę i zwiąż. Ułóż w natłuszczonej brytfance. Oprósz majerankiem i papryką. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 70 minut w temperaturze 180° C. Podawaj na zimno z ćwikłą i marynowanymi grzybkami.Źródło: Na żywo