Rolada wieprzowa

Rolada wieprzowa
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Smaczna rolada zamiast tradycyjnego smażonego mielonego.

Składniki

  • Składniki:
  • Mięso mielone wieprzowe 1 kg
  • Jajka 2 szt.
  • Bułka tarta 2 łyżki
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Ser żółty 30 dag
  • Olej
  • Pieczarki 3-4 szt.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso wymieszać z jajkami, bułką tartą, zmiażdżonym czosnkiem, przyprawami, Następnie dobrze wyrobić masę, tak aby była jednolita. Prostokąt papieru do pieczenia smarujemy olejem, wykładamy mięso i spłaszczamy w prostokąt. Pieczarki pokroić w plasterki i lekko podsmażyć z dodatkiem soli i pieprzu i ostudzić. Mięso dobrze posypać posiekaną pietruszką, wyłożyć pieczarki i pokrojony w plastry ser. Zwinąć w zgrabną roladę, obwinąć dokładnie tym samym papierem, ułożyć w formie keksowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez godzinę.

Komentarze do przepisu (2)

ErJot 20 maja 2019
Fajny pomysł:)
pelen_brzuszek 21 maja 2019
wygląda smakowicie :)
Składniki
  • Składniki:
  • Mięso mielone wieprzowe 1 kg
  • Jajka 2 szt.
  • Bułka tarta 2 łyżki
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Ser żółty 30 dag
  • Olej
  • Pieczarki 3-4 szt.
Składniki