Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada szpinakowa z szynką"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4810
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5256
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4810
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5256
Składniki
Liście szpinaku sparzyć wrzątkiem, odsączyć z wody. Czosnek obrać, drobno posiekać. Cebulę obrać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę z czosnkiem. Następnie dołożyć szpinak i podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem.
Rozmrożone w temperaturze pokojowej ciasto francuskie rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na płat o grubości ok. 3 mm. Posypać bułką tartą. Ułożyć plastry szynki. Rozłożyć szpinak. Ser żółty pokroić w drobną kostkę, rozłożyć na warstwie szpinaku. Ostrożnie zwinąć w roladę.
Z wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać mieloną papryką i tartym parmezanem. Roladę ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić na ok. 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.Źródło: Życie na gorąco