Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna I þradýcyjna wołowa rolada Śląska to poprostu wyśmienity niedzielny obiad.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 103
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3342
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 103
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3342
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Składniki
Mięso umyć I osuszyć, rozbić z obu stron tłuczniem delikatnie opruszyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w cienkie piórka, kiełbasę, boczek i ogórki pokroić w jednakowej nie dużej wielkości słupki. Wszystko przełożyć do miski dodać 3 łyżeczki musztardy, przyprawić przyprawą do wołowiny, solą, pieprzem i czosnkiem, wszystko dokładnie wymieszać. Teraz na każdy plaster miesa na środek nakładamy średnią kulkę farszu zakładamy boki do środka delikatnie zaklepujemy krańce i tłuczkiem poczym zwijamy całość tworząc ładną roladę. Dla pewności możemy rolada obwiązać białą nitką. W brytfannie rozgrzewamy mocno olej i obsmażamy rolada ze wszwszystkich stron. Gdy mięso jest już brązowe podlewamy 3 szklankami wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Podawać z kluskami śląskimi lub ziemniakami, modrom kapustą i sosem z pieczenia podprawionym śmietaną wymieszaną z mąką. SMACZNEGO!!!